ை Por que a app de Facebook “cómese” a batería dos smartphons?

ICR-Photographer© facebook app

Trastear en Facebook desde o smartphone constitúe unha ocupación adictiva para moitos usuarios, especialmente neses intres mortos nos que se espera a alguén ou se viaxa no transporte público. Tamén é, con todo, unha especie de buraco negro para a batería do seu teléfono móbil, polo que esta desaparece a un ritmo vertixinoso.

E, para algúns, preocupante. Un informe que circula estas semanas pola rede reporta niveis alarmantes de uso de batería nos novos iPhone 6S Plus, nos que a aplicación móbil da rede social que dirixe Mark Zuckerberg pode chegar a ser a responsable do uso de ata un 15% da pila.

En declaracións á web Tech Times, Jonathan Zdziarski, un investigador especializado en ciberseguridad que examinou o código no que se basea a aplicación de Facebook para iOS explicou por que sucede isto. E, de acordo coa súa análise, todo ten que ver coa geolocalización: a aplicación de Facebook está programada para saber constantemente onde está o dispositivo no que se atopa instalada. Mesmo cando se executa en segundo plano.

Zdziarski sinala que o simple feito de movernos co noso teléfono xa consome máis batería que permanecer na mesma localización, pero que sumar a isto o uso do GPS para enviar os nosos datos de localización gasta aínda máis enerxía.

A pesar da evidente preocupación que as súas revelacións espertaron nalgúns usuarios respecto da privacidade da aplicación de Facebook, Zdziarski achaca este fenómeno simplemente, a un mal uso da enxeñería de software na App Store de Apple, asegurando que isto demostra que Apple non se esforza en revisar as aplicacións dos seus grandes socios todo o que debería.

Pola súa banda, desde Facebook responderon indicando que xa traballan para revisar estes problemas, xa que eles tamén recibiron feedback dalgúns usuarios de iOS que denuncian que a súa aplicación cómese a vida do seu teléfono. Con todo, os portavoces da rede social negan que a súa aplicación siga enviando a localización dos seus usuarios en segundo plano en todos os casos, e aseguran que existe unha opción para desactivar esta función.

Rubens Rocha [@IlCanallaRubens]

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: